Blefaroplastika je izboljšala babičin vid

Že kar nekaj časa je sedaj moja babica imela kar nekaj težav z svojimi vekami. To pa zato, ker ji je starost že nekoliko povesila kožo okoli vek, kar pa ji je tako oviralo vid, saj ni morala sploh več na polno odpreti oči.

No zato pa smo ji rekli, da nas gre na blefaroplastiko, saj bi ji blefaroplastika lahko pomagala pri temu problemu, ki ga ima. No tako pa smo jo le prepričali, da bi jo lahko blefaroplastika tukaj rešila in ji izboljšala kvaliteto življenja, ter se je tako kar odpravila do osebnega zdravnika, kateri pa jo je nato poslal naprej na ta poseg.

Blefaroplastika pa je kirurški postopek, pri kateremu se odstrani odvečno kožo nad, oziroma ob vekah. Tako pa se vzame, oziroma odreže majhen košček te kože, ter se nato to kožo nekoliko raztegne, ter prišije nazaj. Tako pa je bila blefaroplastika popoln postopek za našo babico, saj bi ji to odstranilo odvečno kožo okoli oči, ter bi lahko sedaj končno spet normalno videla, saj je bil njen vid zaradi tega zelo poslabšan.

Blefaroplastika je izboljšala babičin vid

Sam postopek, pa je rekla, da je bil povsem nemoteč, ter je tudi minil zelo hitro, kar pa jo je zelo razveselilo, saj jo je bilo blefaroplastike malo strah. 

No sedaj pa je babičin vid spet takšen kot je bil prej, ter je lahko povsem odprla oči, saj je sedaj odvečna, oziroma nagubana koža več ni motila. Edino kar pa je bilo, pa je morala nekaj dni oziroma kakšen teden, po operaciji, malo paziti na kožo okoli svojih oči, saj so se morali šivi povsem zaceliti. Tako pa je tukaj morala paziti, ko si je umivala obraz.

Tako pa smo zelo veseli, da je blefaroplastika izboljšala kvaliteto babičinega življenja in da smo jo lahko prepričali, da se je sploh odločila iti do zdravnika, saj je glede terga zelo trmasta.