Dobil sem naročilo za projektiranje športnih dvoran

Po poklicu sem arhitekt. Imam svoje podjetje že 7 let, saj nisem dobil zaposlitve, ki bi mi ustrezala, zato sem odprl s. p. in začel delati po svojih vizijah. Sedaj sem dobil naročilo za projektiranje športnih dvoran v šolah.

Sliši se zanimivo. Vsaka šola je nekoliko drugačna, zato potrebuje nekaj prilagoditev, vendar projektiranje športnih dvoran poteka po ustaljenem vzorcu in misli, da ne bi smelo biti večjih težav. Zelo sem vesel, ko dobim kakšno večje naročilo, saj si tako zagotovim delo za kakšen mesec vnaprej in imam za to veliko manj skrbi, kako bom preživel. Danes se je zelo težko preživljati s projektiranjem, saj nas je veliko in moraš biti res dober, da se tvoj glas razširi in ti omogoči veliko dela. Tako kot sem jaz danes dobil vabilo za projektiranje športnih dvoran na sedmih Ljubljanskih šolah.

Z naročniki smo imeli sestanek, da so povedali, kakšne želje imajo in kaj hočejo, da upoštevam in vključim v projektiranje športnih dvoran, ki bodo, kot pomožni objekti že obstoječim Ljubljanskim šolam. Sam imam veliko zamisli, kaj bi lahko izboljšal, čeprav se mora vsaka dvorana nekoliko prilagoditi prostoru, a v grobem, si bodo med seboj zelo podobne. Že kot učenec ene od teh šol sem pogrešal določene stvari, zato me je projektiranje športnih dvoran zelo navdušilo, da bom lahko popravil in izboljšal vse ali vsaj večino pomanjkljivosti obstoječih telovadnic.

Sestanek je bil kar dolg, saj smo imeli za obdelat, kar 7 različnih projektov in še nismo zaključili. V grobem smo se dogovorili, kaj pričakujejo za projektiranje športnih dvoran, jaz bom pa pripravil osnutke, ki jih bomo skupaj pregledali in predebatirali čez tri tedne. Tri tedne je kar malo časa za takšen projekt, še posebno za to, ker imam že nekaj projektov v teku, vendar smo se dogovorili, da bo osnutek za projektiranje športnih dvoran za začetek zelo v grobem, da vidimo, če gremo v pravo smer.