Izdelki iz plastike lahko hitro postanejo tržno zanimivi

Zakaj mislim, da lahko izdelki iz plastike hitro postanejo tržno zanimivi? Ker vidim kam gre trend v današnjem modernem svetu. Vsakič ko odprem letak kakšne trgovine z elektronskimi pripomočki vedno opazim kakšen nov gadget, novo pripravo, ki se je seveda narejena iz plastike. Seveda sem se spraševala zakaj iz plastike, zato sem nekega dne vprašala mojega moža, da mi razloži zakaj recimo niso tržno zanimivi izdelki iz lesa. Zakaj ravno izdelki iz plastike.

In seveda mi je zelo hitro in preprosto razložil koliko je ura, ko govorimo o izdelkih iz plastike, v primerjavi z izdelki iz lesa. Res, da bi veliko izdelkov lahko bilo narejenih iz lesa, vendar bi pa to pomenilo kar nekaj težav. Izdelki iz plastike so namreč bistveno bolj odporni na udarce in obrabo. Veliko teh stvari, ki se prodajajo kot zabavna elektronika so prenosljive narave, kar pa pomeni, da lahko hitro padejo na tla in počijo, se razbijejo ali odstopijo.

Kot drugo je tu cena in hitrost izdelave. Izdelki iz plastike so bistveno cenejši in bistveno hitrejši in bistveno bolj primerni za masovno produkcijo. Enkrat ko je narejen kalup lahko govorimo o masovni produkciji, ki jo merimo v tisočih izdelkov na dan istočasno pa bi v primeru izdelkov iz lesa govorili morda o nekaj deset izdelkih na dan.

Seveda mu nisem mogla ugovarjati, saj sem tudi sama priznala, da vidim uporabnost izdelkov iz plastike. Čisto po tiho sem tudi sama pomislila, kolikokrat sem polila telefon z vodo ali drugimi tekočinami, kolikokrat mi je telefon padel na tla in kaj bi se zgodilo, če bi bil moj telefon na  primer iz lesa. Seveda se zavedam, da tovrstna primerjava ni primerna, vendar je najbolj očitna in logična kar se tiče primerjave med plastičnimi in lesenimi izdelki.

Prav zanima me vaš komentar, kaj si vi mislite o izdelkih iz plastike in o tem zakaj so izdelki iz plastike tako tržno zanimivi.