Je lahko sladkorna bolezen vseeno nekaj, s čimer se da dobro živeti?

Res, da je sladkorna bolezen nekaj, s čimer ni lahko živeti, ampak s pravimi informacijami in prilagoditvijo na to bolezen je lahko tudi življenje s tem nekaj, kar je lahko lepo. Poznam kar nekaj ljudi, ki živijo s tem in jih skoraj ne ovira. Poznam tudi ljudi, ki se niti malce ne potrudijo najti kakšne rešitve v tej smeri. Vedno je to nekaj, kar se mora vsak posameznik odločiti, kako se bo odločil. 

Z leti vedno bolj ugotavljam, da je za vsako oviro možno, najdi zelo dobro rešitev. Edini problem nastane, ko nismo sposobni videti drugačne rešitve, ki si jo želimo. Včasih nas čaka tudi boljša rešitev kot pa tista, ki jo na vsak način hočemo. Zato menim, da je tako kot vse drugo tudi sladkorna bolezen nekaj, kar se da zelo dobro uravnavati skozi celo življenje. 

Je lahko sladkorna bolezen vseeno nekaj, s čimer se da dobro živeti?

Ljudje imajo različne izzive, ki jih prinese življenje in s tem se lahko soočimo ne glede na to, kako se v samem začetku vse težko zdi. Zdravje je vsekakor ena izmed zelo kočljivih stvari, saj če zdravje ni dobro zelo težko, funkcioniramo v življenju. Če je človek zdrav, se mnogo lažje sooča z raznimi težavami. Če je pa človek v ne najboljšem zdravstvenem stanju, se pa še preprosta opravila zdijo pretežka. In sladkorna bolezen zna biti na trenutke nekaj takšnega. Kljub temu da si marsikdo ne predstavlja, kako je, če nekoga sladkorna bolezen ovira, je verjetno tukaj zelo veliko prilagajanja. Jaz sama tega ne poznam drugače kot pa skozi to kar sem videla pri drugih. Sama si ne predstavljam, kako bi jaz živela s tem. Vsekakor pa spoštujem ljudi, ki morajo s tem živeti in jim vseeno uspeva, da živijo življenje zelo dobro. Takšnih ljudi ni malo, zato vem, da je, a lahko sladkorna bolezen nekaj kar ne potrebuje biti sinonim za konec kvalitetnega življenja.