Kavni aparat Nespresso se mi je pokvaril

Minilo je že ogromno časa, ko smo kupili kavni aparat Nespresso. Bili smo med prvimi, ki so jih imeli v kuhinji. Še danes se spomnim, da niti najmanj ni bila taka ponudba kavnih kapsul, ko je danes. Lahko smo zbirali med arabic kavnimi kapsulami in belo kavo, vendar je bilo za tiste čase to super.

No pa je prišel dan, ko je odslužil svoje. Delal je res dolgo in takega modela se sploh ne da več dobiti. Zato smo, ker smo vsi v družini ljubitelji Nespresso kave, takoj šli na nakup novega. Kupili smo zadnji novi model in tako je šla zaloga kavnih kapsul hitro v uporabo.

Čeprav se je naš kavni aparat pokvaril, moram reči, da so ti aparati res kvalitetno narejeni in kar je pomembno, da se enostavno čistijo in so enostavni za uporabo.

Prav tako pa morate vedeti, da imajo kavni aparati Nespresso tudi garancijo. No v našem primeru je preteklo že preveč let, zato tega niso imeli. Drugače pa lahko v Sloveniji uveljavljate garancijo ali pa enostavno aparat odpeljete na servis, ali kakršno koli popravilo in če potrebujete kakšen nadomestni del. Ne potrebujete skrbeti, to se v Sloveniji dobi in lahko mirne volje kupite aparat Nespresso kjer vam bo garancija veljala.

Ampak aparat se uporablja res enostavno in če boste upoštevali vsa navodila proizvajalca, se vam bo le z težka pokvaril. Tako upoštevajte:

  • Aparata ne uporabljajte, če je rezervoar za vodo prazen
  • Uporabljajte tiste kavne kapsule, ki so primerne za ta Nespresso aparat
  • Če kaže aparat motnje v delovanju, ga pripeljite v najbližji možni servis
  • Pazite, da ne poškodujete napajalnega kabla
  • Opravljati morate pravilno čiščenje aparata

Če se boste držali vseh navodil, ki vam ga je zraven dostavil proizvajalec, bo vaš aparat Nespresso dolgo deloval brezhibno in ne boste potrebovali iskati pooblaščene serviserje, kajti aparati so kakovostno izdelani.