Milo, kjer je glavna sestavina oljčno olje, uporabljam za tuširanje

Imela sem zelo občutljivo kožo, predvsem na razne parfume, ki so se nahajali v kozmetičnih izdelkih za nego kože. Zato sem začela izbirati naravne izdelke, kjer je bila glavna sestavina oljčno olje z ostalimi naravnimi dodatki.

Za tuširanje običajno nisem uporabljala več nobenega kozmetičnega izdelka, ker sem imela po tuširanju vedno rdečo kožo. To je bila reakcija na sestavine, ki se nahajajo v izdelkih. Zato sem si najprej sama doma izdelala milo. Za osnovno sestavino sem uporabila ekstra deviško oljčno olje ter posušene liste oljke. Ker nisem vedela, kako bo moja koža reagirala na ta izdelek, sem najprej naredila samo eno milo. Po prvem tuširanju nisem imela nobene reakcije, amapk se nisem želela prehitro veseliti. Zato sem milo uporabljala cel mesec in ni bilo nobenih težav. Bila sem zelo vesela, ker sem končno našla izdelek, ki ustreza moji koži. Milo, kjer je bila glavna sestavina oljčno olje in sicer 20% je delovalo tudi kot piling, zaradi posušenih listov oljke.

Svoj recept sem predlagala tudi hčerki, ki je prav tako imela občutljivo kožo. Ker si sama ni želela pripravljati mila, sem ji ga pripravila jaz. Tudi njena koža je dobro reagirala na oljčno olje, ki je bilo v milu. Tako so tudi prijateljice izvedele za moj izdelek in so ga želele imeti. Naenkrat se je priprava tega mila precej povečala in sem razmišljala, da bi ga začela prodajat. To je seveda za sabo prineslo veliko papirnatih zadev in laboratorijskih preiskave. Zato sem raje ostala pri domači proizvodnji oziroma sem ekstra deviško oljčno olje uporabila le za domačo pripravo mila. Na trgu je veliko kvalitetnih kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo oljčno olje in dodatne naravne sestavine. Potrebno se je samo pozanimati, ali ima proizvajalec ustrezne certifikate. Jaz sem zelo zadovoljna s spremembo nege kože in rezultatom, ki sem da dosegla po nekaj mesecih.

Milo, kjer je glavna sestavina oljčno olje, uporabljam za tuširanje