Moja najljubša izbira so begonije in to bom tudi letos posadila

Le kod še ni slišal za lepe begonije, ki cvetijo poleti in so odlična dekoracija balkonov in okenskih polic. Jaz jih vsako leto posadim ali pa kar kupim že posajene. Včasih mi je najlažje, da naredim to, ker je manj dela s sajenjem.

Sicer me še nekaj časa loči od tega, da bo primeren čas, da se tega lotim, ampak slej, ko prej se bo zgodilo. Do takrat pa lahko očistim okenske police, ker se je zaradi slabega vremena nabralo kar nekaj umazanije. Milim, da bom tudi okna pomila, tako, da bo naša hiša res lepa, ko se bo pomlad začela. Do prvega pomladanskega dne nas loči le še slab teden, kar je praktično pred vrati. Potem moram pa le še spremljati, kdaj bo vreme dovolj toplo, da se begonije, posadijo ali pa kupijo. Ne vem, če kako se bom odločila letos. Vem le to, da bom begonije, imela in to je dovolj za zdaj.

Ko sem bila s sosedo na kavi, mi je rekla, da bo letos posadila nekaj drugega, ampak mi noče še povedati kaj. Včasih res ne razumem, zakaj je to takšna skromnosti. Kot da tekmujemo, kdo bo imel lepše in bolj inovativno okrašena okna in balkone. Meni je pomembno le to, da imam lep pogled na hišo, ko pridem domov in ko pogledam skozi okno, ko sem v hiši, da vidim nekaj barvitega poleg vsega, kar se nahaja zunaj. Že nekaj časa so to begonije, kar gledam, ali se bom pa kdaj, za karkoli drugega odločila se pa tudi bom. Skrivala pa tega zagotovo ne bom. Ampak vsak ima svoje razloge, zakaj krasi hišo s svetlicami.

Na vrtu bom posadila tudi nekaj novih stari, da bom imela vrte še lepši, ar bo odlično, ko bodo pri nas kakšni obiski in bomo imeli na vrtu kakšen piknik. Vedno je vzdušje lepše, ko je piknik kje, kjer je vrt lepo urejen. Naš vsekakor bo in prav tako bodo begonije krasile našo hišo. 

Moja najljubša izbira so begonije in to bom tudi letos posadila