Poletni dopust in gumenjaki

Ste tudi vi družina, katera na dopustu ne more ležati na plaži in piti v bližnji kavarni pijačo? Potem so gumenjaki prav za vas, kajti pričarali vam bodo čisto drugo sliko vašega dopusta. Tudi mi smo bili družina, ki smo čakali, da bomo šli nekaj na morje, se kopali, jedli sladoled, pili mrzlo pivo in ležali na soncu. Na kar nam je vsako leto postalo dolgčas. Sama sem večkrat opazila, kako so gumenjaki napolnili morje in kako nekateri uživajo, ko se vsa družina vkrca v te gumenjake in gredo po morju za več ur. 

Tako sem začela pogovor z mojim možem glede tega in ga vprašala, če bi mogoče on tudi bil za kaj takega in če bi znal z tem ravnati, ali pa mu je to vse skupaj preveč naporno, da bi imeli lasten gumenjak. Sprva me je malo čudno gledal, videla sem, da je to zanj čisto neko novo področje in da enostavno ni znal odgovoriti, ker so gumenjaki zanj bili čista neznanka, vseeno pa sem videla tisti adrenalin v njegovih očeh. Po dveh dneh, ko sem jaz že skoraj pozabila, pa me je presenetil z izjavo, da gumenjaki sploh niso slaba ideja in da bi si ga res lahko privoščili. 

Tisto poletje ni bral samo knjige na morju, ampak je gledal kakšni so na trgu gumenjaki in katerega bi si lahko privoščili. Tako je vse preštudiral, kateri gumenjaki so na voljo, da potrebuješ samo osnovno preverjanje znanja in ne potrebuješ izpita. 

Naslednje leto smo bili pripravljeni na nov dopust, ki ga še nismo imeli, ker smo bili tako navdušeni, smo bili z gumenjakom vsak dan na morju, uživali smo in na koncu poletja je mož se sanjal, da obstajajo večji gumenjaki in da bi z veseljem naredil izpit, da bi lahko imeli večjega. Naslednji morski dopust bo tako še boljši, ker bomo izbirali med večjimi gumenjaki in tako uživali v vožnji na morju več ur.