Potreboval sem zaščitna oblačila v novi službi

Ker je bilo moje novo delo na terenu, so mi prvi dan povedali, da potrebujem zaščitna oblačila, zaradi varnosti. Res sem bil prepričan, da bom zaščitna oblačila dobil pri njih, vendar je očitno to bil naš strošek. Seveda mi to ni bilo všeč, kajti nisem točno vedel, kakšna si moram kupiti in kaj vse. Nihče mi tega ni povedal. Tako sem šel v trgovino, kjer imajo zaščitna oblačila in rekel, ali mi lahko pokažejo, kakšna imajo. Prodajalec pa je vprašal mene, kakšna zaščitna oblačila potrebujem, ker imajo takšnih oblačil več vrst.

Prav jezen sem bil na delodajalca, da mi ni dal več podatkov. Nisem mogel kupiti oblačil, če nisem vedel, kaj potrebujem. Ko sem naslednji dan ponovno prišel na delo brez oblačil je bil vodja, jezen name in me ni mogel zaradi tega poslati na teren. Ko sem mu razložil, da mi nihče ni povedal, katera zaščitna oblačila potrebujem, je šele razumel. Opravil se mi je, ker je bil prepričan, da so mi to na razgovoru povedati, tam pa so verjetno pričakovali, da mi bo povedal on. Tako je imel malo slabe vesti. Vendar ni kriv, ker mu nihče ni rekel, da je to njegovo delo. Tako mi je tokrat lepo razložil, kaj vse potrebujem, za katera zaščitna oblačila gre in kje so najugodnejša. Tako pa se je dalo kupiti prava zaščitna oblačila, prej pa sigurno ne, ker nisem dobil nobenih navodil.

Še vedno mi ni všeč, ker si jih moram plačati sam. Sodelavec pa mi je naslednji dan na terenu povedal, da bodimo dodatek pri plači, tisti mesec, ko si kupimo nova zaščitna oblačila na www.unidel.si, in da drugače moram dati vlogo, ker pa sem na novo zaposlen, pa tako to vedo. No, to pa je sedaj v redu. Tako bom dobil pri plači povrnjene stroške za zaščitna oblačila, kar je tudi prav.