Pri izbiri senčil smo izbrali pergolo

Vsi vemo, kako prav nam pride v poletnih mesecih bilo kakšno senčilo. Ponudba na trgu je ogromna, tako da izbira je, samo vedeti morate kaj izbrati, bo to zunanje tende, pergola lesena, nadstreški. Verjamem, da pa ni tako preprosto izbrati. Tukaj se po navadi omejimo na:

  • ceno,
  • material.

Odvisno je tudi kje živimo. Ali je to blok, stanovanje ali hiša. Kajti sigurno, ne bo prišla v poštev pergola lesena v stanovanju. Pri hiši pa bi lahko polepšala celotni izgled. Seveda pa je naslednje vprašanje, zakaj jo bomo uporabljali. Ljudje, ki kupujejo zunanja senčila, po navadi potrebujejo senco za kotiček za počitek ali pogostitev. Je pa res, da velikokrat pride prav tudi nadstrešek za avto. Sploh v današnjem času, ko se gradijo moderne hiše, ki niso več tipična klasika in so prej enoetažne, te pa seveda nimajo garaže. Prav pri teh hišah boste videli, da je prav narejena pergola lesena in s tem dobijo prostor, kjer parkirajo avto. Že sam nadstrešek pa lahko kar veliko ohrani vaš avto od vremenskih vplivov. 

Mi pa smo bili tisti, ki smo izbrali leseno pergolo za počitek in uživanje pred hišo, tako pod pergolo stojijo stoli in miza, kjer se zberemo in poklepetamo. Ker je že celotna hiša narejena iz naravnih materialov, si ne predstavljamo, da bi izbrali drugo senčilo. Saj bi kazila izgled naše naravne hiše. Tako pergola lesena krasi naš dom. Izdelali smo kar veliko, izbrali pravo barvo in ni bilo potrebno veliko časa, da je bila tudi montirana, ker pergola lesena ni zahtevna, narejena je hitro, pa še prav lepo se poda v naravo. Res pa je, če jo želimo ohraniti lepo za dlje časa, pergola lesena zahteva vzdrževanje. Če ste človek, ki pravi, naredil bom pergolo in to je to, potem ne izberite lesene pergole, ker vam bo žal, ker jo je potrebno vsake toliko vzdrževati in premazati.