Smrad iz odtoka smo lahko rešili z čiščenjem odtoka

Doma smo imeli ponavljajoč se problem, ki pa je bil smrad iz odtoka. Ta se je pojavil, nato pa zginil in se čez nekaj dni ali pa tednov spet vrnil. Sedaj pa nam je to šlo že pošteno na živce, saj je včasih bil smrad neizmerno moteč in močan, ter se nisi sploh moral dolgo zadrževati v kopalnici, saj je preveč zaudarjalo. Tako pa smo začeli razmišljati, kaj bo potrebno narediti, da se bomo lahko rešili smrada iz odtoka.

Seveda nam je na prvo misel prišlo, da bi v kopalnici postavili kakšno dišavo, saj bi to začasno lahko pomagalo, vendar to nebi bila neka dolgotrajna rešitev. Zato pa smo se bolj usmerili v to, da bomo za smrad iz odtoka, morali opraviti čiščenje odtoka. Tega pa se lahko lotimo na več načinov, odvisno od tega, kako zamašen je naš odtok. Glede na to, da pa prihaja smrad iz odtoka, pa smo predvidevali, da je problem v temu, da je cev že deloma zagozdena. Poleg tega pa je na to namigovalo tudi to, da je voda bolj počasi odtekala v odtok.

Smrad iz odtoka smo lahko rešili z čiščenjem odtoka

Tako pa smo se hitro odpravili v trgovino, ter smo si priskrbeli par čistil, ki so namenjene ravno takšnim problemom. Ta čistila pa naj bi potem stopila vso maščobo ali pa vodni kamen, ki se radi nabirajo na stenah odtoka. Nato pa smo še nekaj tega čistila nalili v straniščno školjko, ter počakali kakšno uro ali dve.

Po koncu čakanja pa smo vse skupaj splahnili, ter kopalnico še enkrat prezračili in moram reči, da je to rešilo problem, ki je bil smrad iz odtoka. Krivo je bilo torej to, da je bil odtok zamašen, ter se je v njemu začelo nabirati nekaj snovi, ki so oddajale takšen grozen vonj. Tako pa sedaj vemo, da naslednjič, ko zasledimo smrad iz odtoka, hitro izvedemo čiščenje.