Aronija in moj vsakodnevni jutranji šejk

Prišla so leta, ko je aronija precej popularna. Tako imajo veliki nasade doma, ker je imeti aronijo doma enostavno. Pri nas ni tako, ker živimo v bloku in nimamo te možnosti. Ker pa dobro vem, kako je aronija zdrava, jo vsako leto kupim na zalogo in dam v skrinjo. Tako jo uporabljam za šejke, še posebej zjutraj za zajtrk. 

Moj jutranji šejk:

  • Mleko,
  • Pusta skuta,
  • Banana,
  • Ovseni kosmiči,
  • Aronija,
  • Proteini.

Lahko rečem, da odkar jem ta zajtrk, se dopoldan zelo dobro počutim. Imam polno energije, ker je zajtrk sestavljen tako, da dobim vse potrebno, kar moje telo zjutraj potrebuje. Včasih nimam časa, da spijem šejk doma, tako si ga naredim in ga nesem zraven v službo, tam ga potem spijem med malico in tako sem sita do konca svojega delovnega časa. Vsi bi se morali zavedati, kako pomemben je zajtrk in doma vedno zajtrkovati. Če ste že od malega tako navajeni, je to lažje, ker tako boste enostavno to navado obdržali, ker bo vaše telo to želelo. Da je aronija dobra za naše zdravje, povedo že čisto vsi. Tako nekateri pijejo sok aronije, drugi čaj, tretji pa si delajo tako šejke z njo, kot to počnem jaz. Imela sem doma tudi sok aronije, ampak ga nisem toliko pila, ker mi je bil okus premočan in pregrenek. Tako se v šejku aronija ne čuti in prav rada ga zjutraj spijem.

Če bi imela to možnost, da bi imela kos zemlje, bi sigurno na njej bila posajena aronija, kajti tako je ne bi potrebovala kupovati. En grm aronije in problem rešen. Kajti ko aronija naredi velik grm, je ta sigurno dovolj za vaše šejke, tako da ne potrebujete več grmov, eden je čisto dovolj. 

Naj bo tudi v vašem hladilniku aronija, če ne drugače pa v obliki soka.