Kako pa vi očistite lamelne zavese?

Doma imamo lamelne zavese in kar dolgo časa nisem hotela niti pomisliti na to, kako jih bom očistila. Tako lahko rečem, da sem jih vedno čistila samo s parnim čistilcem, kar pa sem potem videla, da ne zadostuje več. 

Ni mi preostalo drugega, kot da se pozanimam, kako naj operem lamelne zavese in prav nič drugega mi ni preostalo, kot da jih snamem in operem v banji. Vedela sem, da za to potrebujem čas in da mi nekdo pomaga, zato sem se odločila, da bom lamelne zavese čistila v soboto, ko ima tudi moj mož čas, ker je doma, da mi pomaga. 

On mi je lamelne zavese dajal dol in mi jih prinašal v kopalnico, jaz pa sem jih zavite dala v vodo in tako pustila namočene nekaj časa. Ko so se namočile, sem vsako posebej odvijala in skrtačila s krtačko. Delala sem približno dve uri, videla pa sem, da so bile zelo umazane in da tako dolgo ne smem več čakati, da jih operem. 

Bile so umazane in prašne.

Kako vesela sem bila tisti dan, ko sem oprala lamelne zavese, kajti prav videla sem, kako so lepše in kako je hiša bolj dihala. Sedaj vem, da jih bom prala dvakrat na leto in to spomladi in jeseni. 

Ko ti montirajo lamelne zavese si misliš, da je v redu, če jih očistiš samo s parnim čistilnikom, pa to še zdaleč ni v redu. Kajti ko jih ti namočiš in opereš šele vidiš, kako umazana voda je pritekla iz njih in kako so potrebne pranja. 

Tako kot navadne zavese, prav nič manj, le zakaj bi se lamelne zavese čistile manj, saj v bistvu res nima smisla, kajti isto se umažejo kot navadne zavese. 

Sedaj je vonj v hiši čisto drugačen in jaz sem se oddahnila, ker sem končno naredila eno veliko delo.