Ko zamenjamo nezdravo življenje z zdravim

Ko nam zdravje ponagaja in ko ugotovimo, da se nezdravo prehranjujemo smo postavljeni ob zid. Takrat napoči čas, ko moramo razmisliti kako naprej. Vemo edino to, da bomo morali nekaj storiti glede svojega telesa, če ne bomo zboleli. Vemo da se nezdravo prehranjujemo, saj nas današnji tempo življenja hitro zanese v to, ker nimamo časa, zvečer ko pa končno malo počijemo že iščemo po mizah slabo kakovostno hrano in vse to nas hitro pripelje do debelosti in v končni fazi slabega psihičnega in fizičnega počutja.

Nezdrava hrana počasi ubija, saj v njej ni skoraj nič hranljivih vrednosti zaradi uporabe pesticidov. Ko bi ljudje vedeli, kaj vse nam prinese slabega nezdrava prehrana, kako začne naše telo pešati, ostanemo brez energije in v končni fazi načne zdravje, bi se vsi začeli zdravo prehranjevati. Naš trg nam ponuja ogromno ekoloških izdelkov z katerimi bi živeli zdravo življenje. Zakaj smo takšni, da nam je vseeno kaj pojemo, do takrat dokler nam zdravje ne ponagaja. Potem pa na veliko iščemo izhode in hitre rešitve. Res je, da si bomo  začasno lahko katero zdravstveno težavo rešili z tabletami, ampak če takrat ne bomo spremenili način prehranjevanja ne bomo naredili nič. Ko pa bomo uredili prehrano in jedli uravnoteženo kakovostno hrano in se zavedali, da je pomembna tudi fizična pripravljenost in se bomo začeli ukvarjati tudi z športom, smo naredili ogromno za zdravo življenje. Takrat smo na pravi poti.

Ko zamenjamo nezdravo življenje z zdravim se nam zdi kot da smo se prerodili. Naše telo bo videti zdravo, polno energije, počutili pa se bomo sproščeni in ne bo nam težko opravljati vsakodnevne obveznosti, ki so nam prej bile v breme. Takrat bomo sposobni narediti še veliko več, saj se bomo počutili vitalni in ohranjali bomo svojo mladost. Naredili pa bomo tudi ogromno na svojem duševnem zdravju, ki pa vemo je v današnjem času velikega pomena. Vsekakor če živite nezdravo je zadnji čas, da to čimprej spremenite in hvaležni boste dnevu, ko ste se tako odločili, saj zdravo življenje je danes zelo dragoceno in ima svojo ceno. Ko pa boste živeli po teh smernicah, vam bo življenje veliko lažje in verjamem, da se ne boste spet vrnili na stara pota nezdravega življenja.