Kompostniki niso tako preprosti za izdelavo

Doma sem si na vrtu želela narediti kompostnik, veliko ljudi sem že slišala, da kompostniki niso težko za naredit sami doma, zato sem  se odločila, da ga probam narediti tudi jaz. Pripeljati sem dala 3 palete iz katerih so lahko kompostniki, le tako sem si predstavljala, da ga lahko naredim jaz. Pri vrtu sem si določila prostor, kjer bi kompostnik bil in tako zbila skupaj 3 palete. Tako sem si jaz predstavljala kompostnik, a žal ni šlo tako lahko.

Začela sem vanj metati hrano in ves plevel od vrta in tako se je vse skupaj nalagalo, ni pa se dušilo. Seveda dobri in prav narejeni kompostniki naredijo lepo zemljo, ki jo lahko porabimo na vrtu, kar je bil moj plan, lahko tudi za rože. No, pri meni ni prišlo do lepe zemlje, ker so pravi kompostniki narejeni čisto drugače, a vseeno sem upala, da bi mi uspelo, pa mi ni. Ko sem skušala dobiti, drugo pomlad ven dobro zemljo iz tega ni bilo nič. Tako sem videla, da žal jaz tega ne znam narediti in da je najboljše, da kupim kompostnik, ker drugače ne bo nič. Hotela sem dobro, a mi ni uspelo. Tako sem podrla vse skupaj in šla v trgovino, kjer so bili kompostniki. Žal mi je bilo denarja, ker vem, da si nekateri kompostnike naredijo sami. A kaj ko jaz nisem znala, mogoče bi ga lahko naredil moj mož, a on za to nima časa. 

Sedaj imam nov kupljen kompostnik, ta pa je sedaj tisti pravi in upam, da bo drugo leto super zemlja, ki jo bom lahko porabila na vrtu. Komaj čakam, da vidim, kako to deluje, ker še sama ne vem točno. Je pa res, da kompostniki pridejo še kako prav, da imaš kam metati ves plevel iz vrta, drugače ne gre, kajti plevela na vrtu je vedno preveč.