Letos bo ogrevanje za marsikoga pravi izziv

Letošnjo jesen in zimo bo zagotovo ogrevanje tisto, okoli česar se bo vse odvijalo. Vsak išče najboljše rešitve za to, da bo ogrevanje, kar se da cenejše, a le redko kdo si lahko privošči ta hip velike spremembe. Če si v najemu je to vsekakor precej velik izziv, saj se moraš sprijazniti s tistim, kar imaš, če nimaš seveda možnosti, da bi prepričal lastnika v pomoč na tem področju in poskrbel, da bo tudi tvoje ogrevanje, kar se da cenejše.

Če je to stanovanje, seveda nimaš veliko izbire, če je pa to hiša, pa je najslabša kombinacija ta, da imaš ogrevanje na kurilno olje in zelo slabo izolacijo zaradi slabih oken. V takšni situaciji je naša družina, in če ne bo druge možnosti, se bomo seveda morali preseliti, ker bodo stroški preveliki. Razen če seveda ne bomo našli načina, kako bi naše podjetje izboljšalo finančno rast. S temi izziv se soočamo že, odkar se je začela pandemija in nadaljuje se sedaj, ko je vojna. Kam točno vse skupaj pelje, res ne vem, a verjeti v to, da se bo končno nekje pokazala rešilna bilka za, vse je precej utopično. Lahko, da se bo v nekem trenutku vse uredilo, ampak to je prej drugi načrt kakor pa prvi. Kar pomeni, da smo v obdobju, ko bo moral vsak poskrbeti zase kakor ve in zna. 

Po svoje bi bilo mnogo lažje, če bi živeli kje, kjer so stroški bolj ugodni. Predvsem si želim najti primerno stanovanje ali pa manjšo hišo z obnovljenimi okni in ogrevanje na pelete. 

Letos bo ogrevanje za marsikoga pravi izziv