Moške ure – kako ločiti repliko od originala?

To vprašanje si zastavljajo številni, ki nameravajo kupiti ročno uro višjega oziroma luksuznega cenovnega razreda. Trg je preplavljen z množico replik moških ur najbolj prestižnih znamk. Še posebej se lahko opečete pri nakupu ure preko spleta. Tukaj kar mrgoli ponaredkov. Ko ste uro že kupili in šele nato ugotovili, da ni originalna, temveč le bolj ali manj dobra reprodukcija originala, je praviloma največkrat že prepozno. Le malo spletnih trgovin omogoča vrnitev ure, če niste zadovoljni z njo.

Kako ločiti ponaredek od avtentične ure? Ponujamo vam nekaj koristnih nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri ločevanju ponaredka od originala. Prvo pravilo, ki še vedno velja, je, da nikar ne kupujte od nepreverjenih zasebnih majhnih prodajalcev. Pred izbiro spletne trgovine, preko katere nameravate opraviti nakup moške ure, se je dobro pozanimati tudi na številnih forumih, ki obravnavajo to tematiko. Človek se lahko veliko nauči na napakah drugih. Saj veste, kako pravi star pregovor: vsi delamo napake in modri se iz njih učimo. Še modrejši pa se učijo iz napak drugih!

Pred nakupom ročne ure si vzemite dovolj časa, da se boste temeljito informirali o kredibilnosti spletnega ponudnika. Izbirajte raje večje trgovine, ki imajo tradicijo in dobre reference. Ko ste se že dovolj prepričali o tem, da ste izbrali zaupanja vrednega prodajalca, si izberite želeno znamko in model. Naj vas pri nakupu moške ure ne vodi le izključno želja po čim bolj ugodnem nakupu. Prednost naj ima vselej kvaliteta. Da boste laže raziskovali, ali gre za ponaredek, vam svetujemo uporabo urarske lupe. Ponaredki praviloma nimajo tako ostro izpisanih številk in črk v primerjavi z originalom. Prav tako je znano dejstvo, da se kazalci in številčnica pri replikah velikokrat slabše vidijo v temi. Poleg tega so take moške ure narejene iz cenenih materialov, ki kmalu razpadejo ali se obrabijo.