Postelja izdelana po meri

Postelja je tisti del pohištva, ki ga velikokrat naročimo po meri. To pride še zlasti v poštev takrat, ko potrebujemo ležišče nestandardnih velikosti. Ob tem imamo tudi veliko več možnosti izbire materialov in barv, ki ustrezajo našim željam. Lahko se odločimo za postelje, ki imajo predale v spodnjem delu. Tam lahko najde mesto naša posteljnina ter veliko drugih stvari, za katere nimamo dovolj prostora v garderobnih omarah. Za zelo praktične veljajo tudi postelje z dvižnim mehanizmom, ki pod posteljo ustvarijo dodaten prostor za shranjevanje. Ta prostor ni namenjen za shranjevanje stvari, ki jih potrebujete vsakodnevno. Najbolj primeren je za shranjevanje posteljnine in izvensezonskih kosov oblačil. Prepogosta raba dvižnega mehanizma lahko namreč vodi v okvaro postelje in dodatne stroške za popravilo.

Pri izbiri materialov, iz katerih bo izdelana vaša postelja po naročilu, imate več možnosti: od lesene, kovinske, oblazinjene, do usnjene. Material izberite po svoji želji, ob tem pa bodite pozorni, da se bo ujemal s preostalim pohištvom v vaši sobi. Marsikoga zelo navduši vodna postelja, ki nudi vrhunsko udobje, saj omogoča popolno prilagajanje telesu in pričara občutek lebdenja v zraku. V primeru, da se težko odločite za stil, materiale in barve ležišča, se obrnite na katerega od strokovnjakov iz pohištvenih salonov, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč s praktičnimi nasveti ter vam zagotovo olajšali izbiro.

Svetujemo vam, da si pri izbiri postelje vzamete dovolj časa in temeljito preučite ponudbo na trgu. Nato pa se odločite za najboljšega ponudnika, ki ponuja kvalitetno pohištvo po ugodni ceni. Pozorni bodite tudi na dobavni rok, ki zna biti marsikdaj precej dolg. Še tako dobra postelja po ugodni ceni za vas ne pride v poštev, če je njen dobavni rok veliko daljši od časa, ki si ga lahko vzamete za čakanje na novo posteljo. Naročilo ležišča ni kar tako, zanj si je treba vzeti čas.