Oblikovanje obrvi – strokovnjaki so razkrili, kako se ga lotiti

Ni dveh enakih ljudi in tudi ne dveh enakih obrvi. Že dvoje obrvi, ki jih ima vsak na obraz, se med seboj razlikujejo. Ne obstaja splošen recept, po katerem bi oblikovali obrvi, obstajajo pa določeni nasveti ali vodila, ki jih velja vzeti v obzir, ko se lotevamo njihovega oblikovanja. Če so obrvi pravilno oblikovane, postane naš obraz lepši in skladnejši. Vsaka dobra kozmetičarka se zaveda, da je treba obrvi ukrojiti po obliki posameznega obraza.

Strokovnjak za oblikovanje obrvi bo najprej analiziral obraz, njegove nepravilnosti, primerjal barvo las in barvo obrvi ter njihov naravni potek. Pri vsem tem mora upoštevati še željo stranke, saj se mora ta dobro počutiti s svojimi novo oblikovanimi obrvmi. Dobra kozmetičarka bo stranko opremila tudi z nasveti, kako vzdrževati obrvi vse do naslednjega tretmaja.

Strokovnjaki za oblikovanje obrvi se v svoji praksi srečujejo s številnimi različno oblikovanimi obrazi, ki jih lahko med seboj združimo glede na določene podobne lastnosti. Pri ovalnem obrazu je najbolje, da kot obrvi le rahlo poudarimo, saj bo s tem najlepše ohranjena ta oblika obraza, ki velja za idealno. Podolgovat obraz optično skrajšamo z ravno oblikovanimi obrvmi, nasprotno pa pri okroglem obrazu oblikujemo visok lok obrvi, ki bo optično podaljšal obraz. Ravne obrvi so pri taki obliki obraza močno odsvetovane.

Za oglat obraz z izrazito čeljustno linijo je primerno oblikovanje obrvi z ostrim vrhom, ki naj so ukrivljene skladno z izrazito linijo čeljusti. Kdor ima obraz srčaste oblike, naj obrvi oblikuje skladno s širokim čelom. Obrvem je dobro dodati nekaj volumna in ustvariti nižji lok. Na koncih obrvi podaljšamo z uporabo senčila. Osebam z diamantno oblikovanim obrazom pa najbolj pristajajo ukrivljene obrvi, s katerimi se optično omili širok predel senc.

Za oblikovanje obrvi je pomembna tudi barva obrvi. Ko uporabljamo svinčnike, senčila in druga ličila za obrvi, s katerimi dorišemo dlačice, moramo izbrati odtenek, ki je za dva odtenka svetlejši od barve naših las.