Trepalnice, ki lahko ogrozijo vaše zdravje – izognite se jim!

Umetne trepalnice so izum Hollywooda. Z njimi so zvezdnice na filmskih platnih dobile še bolj čudovit videz. Danes si vsi želijo izgledati popolno, zaradi tega pa nastajajo vedno novi načini, s katerimi lahko spremenimo svoj videz. Trepalnice imajo pomembno nalogo varovanja oči pred zunanjimi dejavniki, kot so prah, premočna svetloba in umazanija. Če uporabljamo umetne trepalnice dvomljive izdelave se dobrodejna vloga naših lastnih trepalnic spremeni v izjemno nevarno. Znano je, da so Japonke velikokrat morale na urgenco k oftamologu zaradi podaljševanja trepalnic. Tam je podaljševanje trepalnic namreč zelo popularno.

Zdravniki so si enotni, da so novi lepotni posegi na očeh, ki še niso preizkušeni in testirani, izjemno nevarni ter da se jim velja izogibati. Eden takih je na primer presajanje foliklov z lasišča na območje trepalnic. Tak poseg predstavlja visoko stopnjo tveganja in se mu velja v širokem logu izogniti, se strinjajo oftamologi. Svarijo tudi pred deljenjem maskare z drugimi. Poleg tega se izogibajte uporabi testerjev, ki so na voljo v kozmetičnih trgovinah. Izognite se uporabi tuje maskare. Odprto maskaro je treba zavreči po obdobju treh mesecev. Na trepalnice ne nanašajte preveč maskare naenkrat. Če so preveč obložene in obtežene, to predstavlja nevarnost za poškodbo foliklov, seveda na daljši rok. Maskaro je treba odstranjevati na nežen način. Ko imate vnete oči, tega kozmetičnega pripomočka nikar ne uporabljajte.

Ko se odločate za umetne trepalnice, dajte na tehtnico, kaj vam bolj pomeni: videz ali zdravje. Seveda se je treba vedno odločiti za slednje, saj je to naše največje bogastvo. Če se že ne morete upreti podaljševanju trepalnic, vam svetujemo, da se dobro pozanimate o tem, katera vrsta posega velja za najbolj varno in se pri njej ne uporablja škodljivih kemikalij, ki lahko povzročijo trajne poškodbe na očeh. Nikar se ne zaletite v prvi salon, ki vam ponuja bujnejše in lepše trepalnice.